06.03.2015

НОВИЙ ЗАКОН НІДЕРЛАНДІВ ЗАБОРОНЯЄ ШТУЧНЕ ВИРОЩУВАННЯ ПАПУГ

   Докладніше >>>>>

Вперше у світі в 2014 р, Нідерланди заборонять штучне вирощування папуг в умовах неволі. Цей крок розширює існуюче вже законодавство, яке забороняє забирати немовлят ссавців від їх батьків (до певного віку), тепер до цього закону будуть включені папуги.
За законом пташенята папуг повинні залишатися зі своїми батьками, до тих пір поки вони не зможуть харчуватися самостійно. Недотримання цього закону може призвести до 6 місяців позбавлення волі або штрафом у розмірі до  20.250 € (категорія 4)

Забирати пташенят від батьків буде дозволено тільки в екстрених випадках, коли здоров'я і благополуччя батьків або пташенят знаходиться під загрозою. Тягар доказів про існування подібної ситуації лежить виключно на заводчику.

Відлучення від батьків
Цей закон розроблено у зв'язку з безліччю наукових публікацій, в яких доведено, що позбавлення пташенят папуг батьківського піклування, так само як і у інших тварин, веде в майбутньому до поведінкових проблем. У подальшому житті ці пташенята страждають психологічними розладами, самовищіпом, неконтрольованим криком, порушенням статевих інстинктів - коли птахи імпринтовані на людей замість родичів. Все це у вищій мірі є причинами раннього відлучення пташенят від батьків.

Спільне-виховання
Як для кошенят та цуценят цей закон не заважає різним взаємодіям людини з пташенятами папуг. Наприклад кільцювання, ветеринарний огляд або інша допомога. Механізми спільного виховання птах-людина, де молоді папуги, беруться з гнізда на короткий проміжок часу для підживлення або в цілях ознайомлення їх з людьми однозначно дозволені.