07.02.2022

Шановні власники птахів, заводчики і ті, хто хоче стати власником екзотичних птахів! Інформуємо Вас про те, що останнім часом в Україні почастішали випадки махінацій з ветеринарною та племінною документацією на екзотичних птахів. Будьте уважні! 

Також хочемо зауважити, що Всеукраїнська громадська організація "ZOOСВІТ", відповідно до Статуту, захищає законні інтереси виключно СВОЇХ ЧЛЕНІВ. Отже, ми не надаємо інформацію щодо документів, які повинні надавати продавці екзотичних птахів.

Якщо ви не знаєте як повинні виглядати документи на того чи іншого птаха, радимо вам звернутися або до профільних фахівців в галузі права, або до відповідних компетентних органів (Міндовкілля, Держпродспоживслужба та ін.) за роз'ясненням інформації щодо наявності у продавця необхідної обов'язкової документації, де ви отримаєте вичерпну інформацію, що вас цікавить.

Ми ж відповідаємо виключно за документи заводчиків, що ведуть племінну діяльність всередині нашої організації. Якщо птах народився в системі ВГО "ZOOСВІТ", Ви зможете отримати усі необхідні документи про походження такого птаха. Решта питань поза межами нашої компетенції. 

Також хочемо зауважити, що ми не надаємо консультацій щодо вивозу птахів за кордон. Вся інформація, розміщена на нашому ресурсі, має виключно інформаційний характер.

Ознайомитися із зразками нікчемних "документів" про походження та народження, договорів та інших "документів" ви можете за лінком на сайті першоджерела.

Дякуємо за розуміння!