20.05.2020

Шановні члени Організації та любителі птахів, якщо ви є власниками птахів, види яких захищені Конвенцією CITES, ви маєте знати, що для вивозу своїх улюбленців за кордон вам необхідно в Адміністративному органі СІТЕС отримати відповідний дозвіл на експорт або реекспорт ваших улюбленців. Необхідність отримання імпортного дозволу залежить від того, в якому додатку СІТЕС перебуває вид птаха, якого ви утримуєте.

Будь ласка, не залишайте все на останній момент. Намагайтеся підготувати необхідні для оформлення вищевказаного дозволу документи заздалегідь

Також враховуйте дозволені терміни для вивозу ваших улюбленців з України. У випадку якщо ви оформили на свого улюбленця дозвіл на вивіз і, з якихось причин не маєте можливості у вказані в документі терміни вивезти його з території України, ви повинні здати в Адміністративний орган СІТЕС цей дозвіл для того, щоб в подальшому мати змогу отримати новий.

У випадку якщо ви не здасте невикористаний дозвіл, він вважатиметься використаним. Таким чином ви не зможете в подальшому отримати новий дозвіл СІТЕС на свого улюбленця.

Більше інформації щодо CITES